Skip to content

Smart City, de toekomst van vandaag

Vrij vertaald is Smart City: ‘De Slimme Stad’. Smart City is de toekomst van vandaag!
In een Smart City wordt de kwaliteit van het leven en informatievoorziening dusdanig verbeterd, doordat nieuwe digitale toepassingen van zowel de overheid als haar burgers wordt ondersteund. Alles heeft hier een internetverbinding wat weer zorgt voor innovatie. In het ideale concept van de Smart City worden de problemen die gepaard gaan met urbanisatie opgelost, wat voor een aanzienlijke reductie in de kosten en milieuontlasting zou moeten gaan zorgen. 

Smart City afbeelding met iconen en uitleg

Bewoonbaar

Data, overal om ons heen. Wat betekent het, wat kan het en wat doet het voor ons als individu en als gemeenschap.

De primaire gedachte achter Smart City is dat het de stad en voornamelijk haar inwoners bewoonbaar moet houden. Vandaag de dag woont namelijk al de helft van de wereldbevolking in een stad. Verstedelijking neemt steeds verder toe en daarbij neemt de druk op innovatieve oplossingen ook toe. Hoe verbeteren we de mobiliteit, of de leefomgeving. Maar ook vraagstukken over bijvoorbeeld connectiviteit, energie, gezondheidszorg worden belicht.

Verbetering van leefomgeving

Primaire zaken waar door middel van beschikbare data antwoorden voor gezocht worden.
Novolux wil de basiskenmerken van de Smart City gebruiken en toepassen.

Het verbeteren van de leefomgeving door gebruik te maken van beschikbare data en toepassing door middel van (licht)sensoren. Als voorbeeld, verlichting op een plein dat bij beweging aangaat, waardoor deze gaat leven. Maar ook Informatie over bijzondere en historische locaties die je op je mobiele apparatuur kunt ontvangen.

Back To Top