Skip to content

DNA Brug Enschede

Enschede krijgt een fietsbrug in de vorm van een DNA-streng. Volgens de ontwerpers van wUrck symboliseert de brug over fietssnelweg F35 het DNA van Enschede, de regio Twente en het Kennispark. De combinatie wUrck, Arup en Reef heeft de aanbesteding van het project gewonnen.

Bijzonder aspect aan de DNA-brug is de interactieve smart led verlichting. Sensoren in de brug zorgen ervoor dat de verlichting kan reageren op passerende fietsers.

Twinkeltegel op schoolplein met kinderen

Twinkeltegel

Twinkeltegel is het leukste, meest veelzijdige, kleurrijkste en meest compacte speelconcept voor de openbare ruimte dat er te vinden is.

Hiermee heeft bedenker en ontwerper David Klein de prijs voor ‘Nationale Sport Meest Innovatieve Prijs 2011’ in ontvangst tijdens het nationale congres Sport, Wetenschap en Technologie op de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Buitenspelen en voldoende bewegen is heel belangrijk voor kinderen. De Twinkel Tegel wil hier een bijdrage aan leveren. Door de interactiviteit, de dynamiek en de kleurrijke verschijningsvorm sluit dit product aan bij de belevingswereld van kinderen die opgegroeid zijn met videospelletjes en internet. Met één tegel kunnen al eenvoudige spelletjes gespeeld worden en het systeem is eenvoudig tegel voor tegel uit te breiden. De Twinkel Tegel is gelijk aan een standaard stoeptegel van 30×30 cm, is vrijwel onverwoestbaar en gemaakt van veilige materialen. Het energieverbruik is erg laag.

Station Haarlem

Het Stationsplein Haarlem was hard toe aan een opknapbeurt. In de uiteindelijke oplossing is gekozen tussen een combinatie van functioneel, modern, zuinig en sfeervol. Dit mooie project is enkele jaren geleden gerealiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente Haarlem, architectenbureau wUrck en Kees van de Lagemaat van Lichtontwerpers.nl

Novolux-site-image-Station-Haarlem-13
Back To Top